قیمت دستگاه خشک کن انگور و تولید کشمش + آموزش تولید کشمش
یکی از پر کاربرد ترین استفاده از خشک کن ها تولید انگور خشک و یا کشمش است که با توجه به قیمت این دستگاه برای کشاورزان مقرون به صرفه است. سهم تولید کشمش بوسیله ی خشک کن های انگور در سالهای اخیر دچار تغییرات مثبتی شده است به گونه ای که ۸۰ درصد کشمش هایی که در بازار وجود دارد توسط خشک کن های انگور تولید و خشک شده است.
هر چند کشمش های بازار از نظر کیفیت، درجات مختلفی دارند و برخی از آنها که توسط دستگاه های کانوایر و یا تونلی خشک شده اند کیفیت روبه بالاتری نسبت به مدل هایی دارد که توسط خشک کن کابینی خشک شده اند. امروزه فناوری هایی که در زمینه تولید کشمش استفاده می شود بیشتر شده و به باغداران اختیار انتخاب روش خشک کردن براساس کیفیت کشمش و بودجه ای که برای اینکار در نظر گرفته اند را می دهد.
نحوه ی خشک کردن انگور و تبدیل به کشمش
اولین اقدامی که بعداز برداشت کشمش از باغ باید انجام دهیم، شستشو و آنزیم زدایی انگورها توسط دستگاهی مخصوص به نام وان شستشو است که این وان مجهز به گاز اوزون بوده و می تواند علاوه بر گل زدایی، تمام میکروب هایی که بر یو سطح انگور وجود دارد را از بین ببرد. این میکروب ها را اگر بصورت دستی بخواهیم از بین ببریم باید توسط محلول های ضد عفونی کننده اینکار را انجام دهیم که دقیق ترین روش همان استفاده از گازی اوزون و اکسیژن است.
بعداز این مرحله، انگورها وارد یک دستگاه آبگیر شده و بصورت مکانیزه آب هایی که بر اثر شستشو بر روی سطح انگور هستند گرفته می شود. البته با گذاشتن انگور ها بر روی سینی ها هم می توان این کارا بصورت دستی انجام داد. بعداز آبگیری کردن انگورها، وارد مرحله ی اصلی یعنی دستگاه خشک کن می شویم. انگورها را می توان به دو روش داخل دستگاه قرار داد.
روش اول، قرار دادن انگور ها در یک سطح بر روی سینی هاست بطوریکه انگور ها روی همدیگر قرار نگیرند و مانع از خشک شدن انگورهای زیرین نشوند. روش دوم هم آویزان کردن انگور ها به ترولی واگن است که بیشتر این روش در استان قزوین استفاده می شود و جهت سهولت در کار انگورها را آویزان نموده و توسط حرارات و باد، باعث خشک شدن انگورها می شوند.
انگورها باید در دمای بین ۶۰ الی ۷۰ درجه ی سانتیگراد خشک شوند که باعث ترکیدگی انگورها نشوند. چون انگورها از یک لایه نازک پوست بیرونی تشکیل شده اند که در اثر سرما و یا گرما کنترل نشده، باعث ترکیدگی و از بین رفتن انگور ها می شود به همین دلیل از گرمای کنترل شده در خشک کردن انگور استفاده می کنیم.
بعداز خشک کردن، کار خوشه و دم گیری توسط دستگاه و یا بصورت دستی توسط نیروی انسانی انجام می شود که کشمش خالص بدست بیاید که قابل بسته بندی باشد. البته اگر کشمش دارای میزان ناخالصی مثل خوشه اضافی در بین کشمش باشد و کشمش را برای صادرات بسته بندی می کنیم نیاز است برای یکبار هم شده کشمش تولید شده، مورد بوجاری قرارگرفته و ناخالصی ها از بین برود.
این روش ها در کنار هم باعث می شود کشمش کاملا مرغوب و با کیفیت برای عرضه در بازار های داخل و خارج داشته باشیم.
قیمت دستگاه خشک کن انگور و تبدیل کشمش
یکی از مولفه های تعیین کننده قیمت خشک کن انگور ظرفیت دستگاه است که توسط تعداد سینی و یا میزان ورودی که می خواهیم که کشمش داخل دستگاه قرار دهیم تعیین می شود. از آنجائیکه خشک کن های انگور ماشین های مخصوصی هستند با سایر خشک کن تفاوت دارند از این رو قیمت به نسبت بالاتری دارند.